http://www.jessemotorsport.se/


2012-09-15 Hon bytte från skidskytte till folkrace och blev en vinnare


ÖP Sport skriver >>

 

                   


Jessica Persson och Susanne Brunnsberg. Foto: Stefan Persson ÖP
Härjedalens AK bjöd in till Drivers Open.
Gunnar Hjelms VW Polo tog de en dubbelseger mitt framför näsan på alla hemmaåkare från Svegstrakten.

 
 

Krokoms 3 dagars Juli 2012

Fredagen den 6 juli åkte jag till Krokom för att delta i min första 3-dagars tävling i folkrace. Den gick av stapeln i Krokom. På fredag kväll klockan 18.00 lyste startljuset grönt för första gången och första starten för helgen hade gått. Vi skulle nu köra två kvalomgångar under denna kväll och jag slutade som 4:a och 2:a i dem. På lördag klockan 10.00 hördes det motorljud på Krokoms motorbana igen och under denna dag skulle vi genomföra fyra kvalomgångar. Jag vann tre av dem och slutade 2:a i det sista kvalet för dagen. Jag hade nu en ledning med fem poäng inför söndagens sista kvalomgång och final.

Jag vaknade upp i racebussen och drog på mig overallen för att sedan köra upp mot startplattan där jag skulle köra det sista kvalheatet för dagen. Jag vann det kvalet och det betydde att jag var först in i A-finalen och fick välja spår på plattan först vilket är otroligt viktigt för att få en perfekt start. Jag valde startspår ett vilket visade sig vara rätt då jag var först in i första kurvan och kunde sedan köra som jag ville under hela finalen. Jag var otroligt glad när jag passerade målflaggan först av alla. Jag hade därmed vunnit damernas A-final på Krokoms motorbana och deras första 3-dagars tävling. Jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälper mig och gör detta möjligt att åka på alla tävlingar.

Jag vill också välkomna er till Halvfari motorbana under Hedebyfestvecka den 27-29 juli där Hede Motorklubb kommer fira sitt 20-års jubileum med att köra 3-dagars. Det kommer bli en fartfylld helg med många startande och rafflande heat.